Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober organiseert LRV Grobbendonk een nationale eventingwedstrijd op de terreinen aan het Heiken, gemeentegrens Herentals-Vorselaar. Op zaterdag zijn er wedstrijden voor de pony's, op zondag starten alle paardenreeksen. De wedstrijden beginnen om 8u en de competitie loopt de hele dag door.

Het is de 15de keer dat LRV Grobbenonk een eventingwedstrijd organiseert. Wat deze wedstrijd zo uniek maakt, is dat alle klassen hier aan bod komen en dit zowel bij de pony's als bij de paarden. De wedstrijd is afwisselend en het parcours wordt door de ruiters erg geapprecieerd. Zelfs onze nationale eventingtrots Karin Donckers stond hier al meerdere keren aan de start.

Wat is eventing?

Eventing is een gecombineerde paardensportwedstrijd. De ruiters en amazones leggen een springparcours, een dressuurnummer én een cross-country af. Wie over de gehele lijn de beste is, gaat met de overwinning naar huis.

De cross-country is veruit het meest spectaculaire onderdeel, waarbij paarden in snelle galop een springparcours afleggen met natuurlijke hindernissen, zoals boomstammen, hekken en waterplassen. Een eventingwedstrijd is niet alleen interessant voor (paarden)sportliefhebbers, het is voor iedereen leuk om een keertje de sfeer te komen opsnuiven bij zo'n afwisselende wedstrijd, midden in de natuur.

Wat is LRV?

LRV staat voor Landelijke RijVerenigingen. Het is een organisatie die paardensport toegankelijk probeert te maken voor iedereen. Binnen LRV worden verschillende disciplines ondersteund. De clubs, zoals die van Grobbendonk, worden geleid door vrijwilligers.

Het zijn dan ook de leden van de club zelf die in de maanden en weken die voorafgaan aan de wedstrijd het volledige eventingparcours opbouwen, en die er tijdens de wedstrijd voor zorgen dat alles vlot verloopt.